Uppskattning och förtroende på arbetsplatsen

Vi spenderar halva vårt vakna tillstånd på arbetet. Detta betyder att vi spenderar mer tid med kollegor än vad vi gör med vänner och bekanta. Den sociala arbetsmiljön har under de senaste åren kommit att bli oerhört viktigt, speciellt för de som arbetar på kontor. Det finns forskning som visar på att svenskar i större utsträckning än kontorsanställda i övriga Europa förväntar sig att de skall trivas på arbetet. Det krävs dock oftast inte mycket för att man skall få de anställda att trivas.
Traditioner skapar trevnad
Det är några små saker som har kommit att förvandlas till riktiga favoriter och som har med tiden hos en del företag förvandlats till traditioner. Dessa favoriter skapar samhörighet och gemenskap bland de anställda och ledarna. Några få gånger om året kan de tillsammans slappna av och ha en trevlig stund. En favoritaktivitet bland de allra flesta yrken är julbordet. Många arbetsgivare väljer att avsluta det gångna året genom att bjuda sina anställda på julbord. God mat och dryck i trevliga miljöer är ett fint och uppskattat sätt att avsluta året på.Uppskattning och förtroende på arbetsplatsen 1
En plats att växa
En annan favoritaktivitet bland de som arbetar i grupper och team är teambuildingsveckor. Företagen har nytta av teambuilding när nya arbetslag skall sättas samman eller när de endast vill höja motivationen hos sina anställda. Det finns bra och professionella företag som erbjuder företagsevent och kick off Stockholm. Det är bra om teambuilding sker utanför kontorets eller företagets väggar, där teamet får stå i fokus och individerna kan vara öppna för samtal och diskussioner. Teambuilding bör ledas av erfarna och kompetenta ledare som har utbildning och kunskaper inom bland annat pedagogik och gruppdynamik. Övningar och aktiviteter kan både utföras inne eller ute, äventyr och nöje skapar god grund för gemenskap.

En annan stor favorit bland de som arbetar är friskvårdsbidraget. De allra flesta företag erbjuder idag sina anställda möjligheter till att få bidrag till hälsofrämjande aktiviteter. Bidraget kan se ut på olika sätt beroende på arbetsplats och vissa arbetsgivare kan erbjuda mer än andra. Det är skatteverket som bestämmer vad som räknas som friskvård. En del företag anordnar dessutom tävlingar för att få fler anställda att motionera. Stegräknartävlingar väcker tävlingsviljan hos de allra flesta och uppskattas av väldigt många.