Fotopromenader

Att få komma ut i naturen och andas frisk luft är väldigt viktigt för både den mentala och fysiska hälsan. Även fast man känner att man hellre skulle sitta inne och titta på tv vissa dagar är det viktigt att man flera dagar i veckan faktiskt tar sig ut på en promenad. Och om man känner att det inte räcker att bara gå ut för att gå ut på promenad kan man alltid göra det roligare genom att ta med en kamera och fota det man ser. För att göra detta behöver man ingen dyr och tjusig kamera utan det räcker med en mobilkamera eller en liten digitalkamera. Man behöver inte sträva efter att bli proffsfotograf för att kunna njuta av att ta fina bilder ute i naturen.

Hur skulle fotografering på promenaden kunna förbättra din hälsa? Jo, för att kunna ta bilder ute i naturen måste man först och främst faktiskt ta sig ut i naturen och promenera för att hitta lämpliga objekt. Oavsett väder kan man få till fina bilder. Antingen kan man under sommaren ta bilder på fina blommor eller ängar. På vintern kan man fota snöklädda träd eller snöflingor som dinglar ner framför en gatlykta. Det spelar ingen roll vad man tar kort på, man kan alltid få det till konst. Man kan utmana sig själv i att ta olika vägar till nya områden för att göra allt lite roligare.

När man sedan kommer hem från sin fotopromenad kan man gå igenom sina bilder och spara de man tycker om och radera resten. Blir man extra nöjd med en bild kan man redigera den i ett gratis redigeringsprogram på datorn eller i telefonen och till slut kanske till och med göra en tavla att ha i sitt hem av bilden.

Känslan av att ha skapat något eget är svårt att slå och med tanke på att man även fått frisk luft och motion i processen gör bara det hela så mycket bättre.