Fixa ett hemmaspa

Mångas favoritsak att unna sig efter en hård dag eller en lång arbetsvecka är att gå till ett spa och bli ompysslad, eller att pyssla om sig själv i ett eget hemmaspa. Det krävs inte mycket arbete för att få till rätt känsla även hemma.

Det viktigaste med att gå på spa för många är inte alla produkter och behandlingar, utan möjligheten att slappna av under en timme eller två. Det första man bör se till att ordna i sitt hemmaspa är därför en bra mysbelysning och avkopplande musik att spela på låg ljudnivå i bakgrunden. Vilken typ av musik man föredrar är naturligtvis upp till var och en, men de allra flesta håller nog med om att levande ljus är den bästa formen av mysbelysning. Släck med andra ord alla glödlampor och lysrör i rummet, och se till att införskaffa en mängd värmeljus, ljusstakar och doftljus (om du tycker om det).soap-589824_640

Hur mycket du vill göra efter detta beror på vad du känner för. Det finns inga krav när man fixar sitt eget spa – om du helt enkelt vill lägga dig i ett varmt bad och slappna av räcker det så. Andra vill ha den fulla spaupplevelsen, och i så fall bör man också införskaffa en skrubb till kroppen och en skön lotion att återfukta huden med efter badet. Investera gärna i en extra lyxig hårinpackning, och låt den sitta i länge. En ansiktsmask är för många kvintessensen av en spaupplevelse, och man behöver inte nöja sig med bara en om man verkligen vill få ut det mesta av sitt hemmaspa.

Om du vill ta på grovhandskarna och verkligen skapa ett spa hemma är en källare ett utmärkt rum att transformera till ett romantiskt hemmaspa. Ett måste i varje hemmabyggt spa är naturligtvis ett bubbelbadkar, där man kan ligga och dra sig medan ansiktsmasker och hårinpackningar verkar. Du hittar ett stort utbud av bubbelbadkar på Buildor.se.

Att bygga om ett helt rum är dock överkurs. Det räcker som sagt med några lyxiga produkter, dämpad belysning, lugn musik och en eller några få timmars egentid för att uppleva spakänslan och ladda batterierna inför en ny dag eller en ny vecka.