Vilka är människors vanligaste favoritsaker?

Nästan alla har någon favoritsak, ett föremål som betyder extra mycket för dem. Det kan vara på grund av sentimentala orsaker, eller på grund av att det är någonting de har väldigt stor nytta av. I det här inlägget ska vi titta på vilka föremål flest människor uppger är deras favoritsaker.

Vill du undersöka frågeställningar av typen ”vilka är vanligaste favoritsakerna?” eller något annat? Eller vill du kanske till och med börja utveckla saker som skulle kunna bli människors nya favoritsaker? Då behöver du en kontorsplats och det kan du hitta hos Workaround. Hos dem kan du Hyra Kontor i ett flertal attraktiva lägen i hela Sverige.

I en undersökning som genomfördes i Storbritannien nyligen fick lite drygt 2000 människor svara på vad de hade för favoritsaker. Här skiljde sig svaren åt något mellan kvinnor och män. Kvinnor uppgav i högre utsträckning att deras favoritsaker var sådant som hade med deras barn att göra. Exempelvis en teckning gjord av barnen, eller barnkläder. Män uppgav oftare sådant som deras samling av vinylskivor eller deras dator. Föremål man fått som gåvor prisades överlag högre än sådant man köpt själv.

Föremålet som toppade kvinnornas lista var dock familjefoton, medan motsvarande för män var ”hemmet”. Den största gemensamma nämnaren var vigselringar – alla är överens om att de är viktiga. Noterbara skillnader är bland annat att män anser bilen vara viktigare än foton av nära och kära som gått bort.